No dobra, są takie dni, że po prostu bez deseru NIE da się obejść. No nie da się i już 🙂 Mam na to sposób. Rewelacyjny, szybki deser – owszem dość kaloryczny (jak to dobry deser😜), ale jest bogaty...
Czytaj dalejDeser bez nabiału, glutenu i cukru
Banalnie prosty przepis na deser na odżywienie Waszych bakterii. To pomysł tak prosty, że aż się o nim zapomina 🙂 A smakuje świetnie! Oczywiście bez glutenu, nabiału i cukru Pieczone jabłko! Coś jest w jabłku, że po upieczeniu nabiera wyjątkowego charakteru… Składniki...
Czytaj dalejZdrowe słodycze bez cukru
Mam dla Was taki przepis w prezencie. Myślę, że te batoniki zasmakują każdemu 🙂 Są słodkie i mają ulubioną przez Was czekoladę….😁 Przepis na 8 batoników 200 g płatków owsianych 120 g masła orzechowego 250...
Czytaj dalejCiastka Low Fodmap
CIASTECZKA Z MĄKI MIGDAŁOWEJ 📍Składniki na około 30 ciasteczek (w zależności od grubości) • 80 g masła glee (klarowanego) • 150 g mąki orkiszowej jasnej albo mąki 2 ab • 50 g mąki migdałowej •...
Czytaj dalejBezglutenowa zupa Fodmap
Kiełki suszone to nie są zwykłe kiełki bo są … nadzwyczajne 😀 Tak wyglądają jak na zdjęciu widzicie że wcale nie przypominają tych zielonych żyjątek, które niejednokrotnie nie są wcale tak dobrze trawione.. Te kiełki ułatwiają trawienie, ponieważ...
Czytaj dalejJak zrobić śniadanie, które doda energii?
Coś co wygląda wspaniale, a smakuje jeszcze lepiej? Smoothie bowl! Idealne na pierwsze śniadanie, ale też i deser! Jest bezglutenowe, bez cukru i bez nabiału. Bazę może stanowić owsianka, komosianka albo jaglanka. U mnie czasem miks owsianki z jaglanką Można też...
Czytaj dalejPrzepis na proste bezglutenowe ciasto Low Fodmap
To ciasto cytrynowe nie dość, że jest pyszne, to jeszcze jest naprawdę proste do wykonania. A co najważniejsze, przyjazne wrażliwych brzuchom. To jest wersja bezglutenowa, bez cukru, bez laktozy, bez nabiału i Low Fodmap na małą blaszkę. Używam keksówki i ciasta jest połowę...
Czytaj dalejChleb bezglutenowy z ziarnami
Jak spędzacie czas? Mam nadzieję, że ciekawie, na przykład na gotowaniu i pieczeniu zdrowych dań 😉 Zdrowe odżywianie to podstawa naszej odporności. Eksperymentuję z pieczywem, wiecie, że piekę dużo z mąki 2ab. Często też chleb gryczany, jaglany, a ostatnio...
Czytaj dalej